Skip to content

Omgeving

Enkhuizen boeit!

Deze slogan lijkt zich vooral te richten op de watersport maar niets is minder waar. Enkhuizen is voor iedereen een boeiende stad. Toeristen uit binnen- en buitenland vinden Enkhuizen bijvoorbeeld één van de mooiste historische én kindvriendelijke steden van Nederland.

Enkhuizen heeft een groot aantal bezienswaardigheden, op een relatief kleine oppervlakte. Zo kunt u vanuit ons hotel te voet allerlei activiteiten ondernemen.

Omgeving Enkhuizen verkennen (11)

Met kinderen

Naast de landelijk bekende topattracties, zoals Sprookjeswonderland en het Zuiderzeemuseum, heeft Enkhuizen kinderen nog veel meer te bieden.

Kom heerlijk spelen en zwemmen op het strand of neem een duik in het binnenzwembad, met glijbaan.

Vlakbij ons hotel vindt u Speeltuin Kindervreugd, waar kinderen tot 12 jaar zich al sinds 1931 (!) ieder zomerseizoen vermaken.

Bij educatief bezoekerscentrum Hertenkamp is een verzorgde kinderboerderij. In de zomer en in de weekenden is er een uitgebreid programma voor kinderen van alle leeftijden.
Stap in een fluisterboot, met of zonder gids, en vaar door de grachten en langs de vesting van Enkhuizen.

De spannende Kraak de Code-speurtocht door Enkhuizen is geschikt voor het hele gezin. Daarnaast zijn er speciale kabouterwandelingen voor de allerkleinsten.

locatie hotel enkhuizen

Sportief en actief

Sportievelingen kunnen hun hart ophalen: zwemmen, zeilen, varen, waterskiën, surfen, kiten, klimmen, suppen, tennissen, beachvolleybal en midgetgolfen behoren tot de mogelijkheden, in en om Enkhuizen.

Er zijn diverse wandelroutes die de stad doorkruisen, uitgepijld of te volgen door middel van een app. De VVV biedt verschillende themawandelingen. De gekke-straatnamen-wandeling van de ANWB is ook een aanrader!

Enkhuizen is een prima uitvalsbasis voor fietsdagtochten in Noord-Holland, bijvoorbeeld de Westfriese Omringdijkroute of de Westfriese Winkeltjesroute. Door de bootverbinding met Stavoren in Friesland (voor wandelaars en fietsers), kunt u letterlijk alle kanten op.

Omgeving Enkhuizen verkennen (6)

Historisch en cultureel

Wilt u veel zien in korte tijd? Ontdek de historische driehoek! Reis terug in de tijd met de stoomtram, trein en boot. Ook kunt genieten van een mooie tocht over het water met de veerboot naar Stavoren of ga gezellig een dagje naar Urk met de Zuiderzee.

Het prachtige Zuiderzeemuseum bestaat eigenlijk uit twee musea: het buiten- en het binnenmuseum. In het buitenmuseum beleeft u het leven van de gewone mensen, in de tijd van de Zuiderzee. U wandelt door een dorp met meer dan 140 historische gebouwen, dat bruist van de oude ambachten. In het binnenmuseum zijn steeds nieuwe exposities te zien.

In het oude Spuihuisje kunt u het Flessenscheepjesmuseum bekijken, een van de meest charmante musea van Nederland. Ook interactief museum Sow to Grow is de moeite waard. U maakt kennis met de wereld van plantenveredeling en voeding in Seed Valley Enkhuizen.

Uitrusten kan in de Cinema, gevestigd in de Drommedaris; één van de mooiste monumenten van de stad. Er zijn wekelijks diverse actuele films te zien, in diverse genres.

Omgeving Enkhuizen verkennen (12)

Culinair genieten

In Enkhuizen kunt u werelds uit eten! U vindt hier knusse eetcafeetjes, stijlvolle à la carte restaurants, gezellige bistro’s, authentieke pizzeria’s, Oosterse buffetten en vele zonnige terrassen. Vraag ons gerust om tips voor uw gezelschap.

Uw familiediner sluit u natuurlijk af bij één van de geweldige ijssalons die Enkhuizen rijk is.

Proef onze lokale specialiteiten bij Brouwerij De Werf of één van de vishandels rondom de haven.

Rondje regio

In de directe omgeving van Enkhuizen vindt u recreatieterrein Streekbos, met een zandstrand, wandelbos met ECO-pad en MTB-pad, speeltuin en klimbos. Bij camping De Gouwe Stek kunt u het leukste Blote Voetenpad van Nederland ervaren.

In naastgelegen dorp Stede Broec kunt u overdekt winkelen in het Streekhof en de authentieke Broekerhaven met overhaal bezoeken. Bij Partycentrum Happy Days kunt u karten, bowlen, lasergamen, SIM racen, een escape room doen, poolen en in de zomer zelfs outdoor paintballen!

Medemblik biedt een keur aan historische hoogtepunten: het Stoomtrammuseum, het Bakkerijmuseum, het Oorlogsmuseum, het Nederlands Stoommachinemuseum en kasteel Radboud. Hoewel deze musea allemaal zeer interessante programma’s hebben voor kinderen, doet een bezoek aan Fun Festijn (indoor-/outdoorspeeltuin) of het bowlingcentrum het ook altijd goed.

Indoor spelen kan ook in Ballorig Hoorn en Sam City Hoorn (trampolines, bmx, skaten, lasergame, escaperoom). Schouwburg Het Park verbaast u met prachtige toneel- en muziekvoorstellingen en bijna tien musea tonen u graag artistieke schoonheid en culturele diversiteit.

In West-Friesland vindt u verder diverse zwembaden, speeltuinen, een sauna, zomer- en wintermarkten, molens, dierentuinen, een imkerij en een vlindertuin.

Laat onze locals u meenemen tijdens een vaartocht door Enkhuizen of naar de Marker Wadden, een rondleiding in een museum of wandelroute door een bijzonder (natuur-)gebied. Wij helpen u graag met het reserveren van uw activiteiten.

TIP: Bezoek Bakkerij Musem in Medemblik

TIP: Bezoek Bakkerij Musem in Medemblik

TIP: Blote Voetenpad bij Camping De Gouwe Stek

TIP: Blote Voetenpad bij Camping De Gouwe Stek

TIP: Schouwburg Het Park in Hoorn

TIP: Schouwburg Het Park in Hoorn

TIP: Bezoek Alkmaar KAASstad in de zomermaanden!

TIP: Bezoek Alkmaar KAASstad in de zomermaanden!

TIP: Bezoek Museum Broeker Veiling

TIP: Bezoek Museum Broeker Veiling

TIP: Pannenkoekenboerderij Houtlust

TIP: Pannenkoekenboerderij Houtlust

Voor de laagste prijsgarantie boekt u rechtstreeks bij ons!

Wilt u meer informatie of wilt u persoonlijk boeken?
Neem dan gerust contact met ons op:

Het Wapen van Enhuizen – Mark en Marlies Kolhoff – Breedstraat 59, 1601 KB Enkhuizen

0031 (0)228 324257info@hetwapenvanenkhuizen.nl